بیانیه فراکسیون اهل سنت مجلس درباره مراسم تشییع رهبر شهید؛ امت اسلامی در درد‌های بزرگ، به ریشه‌های مشترک خود بازمی‌گردد نقدعلی: به محض بازگشایی مجلس پیگیر قانون حجاب و عفاف خواهیم بود پیکر ۲ شهید مدافع میهن در مرودشت و سپیدان آرام گرفت برگزاری مراسم بزرگداشت امام شهید امشب در مساجد و بقاع متبرکه استان تهران حکم خواندن نماز لیله الدفن برای امام شهید انقلاب چیست؟ دبیر شورای عالی امنیت ملی: حمله به زیرساخت‌ها مقابله به مثل خواهد شد ابوترابی فرد: اجازه دخالت در امور تنگه هرمز را نمی دهیم پیام قدردانی پزشکیان از دولت و ملت جمهوری عراق به زبان عربی مراسم ترحیم رهبر شهید درحرم حضرت معصومه(س) برگزار می‌شود زمان احتمالی زیارت مزار رهبر شهید اعلام شد عارف: ایران با رهبری آیت‌الله سید مجتبی خامنه‌ای وارد دوره‌ای نو شد پیکر رهبر شهید انقلاب در رواق دارالذکر حرم امام رضا (ع) دفن خواهد شد سرلشکر عبداللهی: قاتلان قائدِ شهید را قصاص خواهیم کرد مرکز فرماندهی کنترل دشمن در غرب آسیا با 10 موشک بالستیک درهم کوبیده شد تکذیب هرگونه انفجار و حمله هوایی آمریکا به کرمانشاه

کاسبی دلالان با طرح مجلس کساد می‌شود

کاسبی دلالان با طرح مجلس کساد می‌شود هفته گذشته بود که طرح مالیات بر سوداگری در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار گرفت و در نهایت امروز بررسی این طرح به پایان رسید تا برای تأیید به شورای نگهبان ارسال شود.
تاریخ انتشار: ۱۳:۵۲ - ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 28
کد خبر: ۲۳۸۲۶۶

به گزارش راهبرد معاصر،‌طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی ، اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید. شورای نگهبان در خرداد ۱۴۰۲ این طرح را برای رفع ایرادات به مجلس بازگرداند. این طرح در کش و قوس مجلس و شورای نگهبان قرار گرفت و چند نوبت بین مجلس و شورا رفت و برگشت داشت.


هفته گذشته بود که طرح مالیات بر سوداگری در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار گرفت و در نهایت امروز بررسی این طرح به پایان رسید تا برای تأیید به شورای نگهبان ارسال شود.


موعد پرداخت مالیات بر عایدی سرمایه مشخص شد
نمایندگان مجلس امروز مواد 14 تا 27 طرح مالیات بر سوداگری را در صحن علنی اصلاح و تصویب کردند.


نمایندگان با بررسی مواد 15 و14 شروطی را برای معافیت از پرداخت مالیات بر عایدی سرمایه برای نقل و انتقال املاک با کاربری غیرمسکونی مقرر کردند.


همچنین در ماده ۱۶ موعد پرداخت مالیات بر عایدی سرمایه بر اساس قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان مشخص کردند. در مواد22 نیز سازمان مالیاتی موظف به ارسال درآمدهای اشخاص غیرتجاری به وزارت کار شد.


چه کسانی از پرداخت مالیات بر سوداگری معاف شدند؟
در ادامه بررسی این طرح در مواد ۲۳ و ۲۴ برخی از ماده های قانون مالیات مستقیم مربوط به اشخاص غیر تجاری اصلاح شد. وکلای ملت هم تکلیف مشمولین معاف از مالیات بر سوداگری را در ماده ۲۵ تعیین کردند.


شروط اخذ مالیات از مناطق آزاد تجاری چیست؟
در ماده ۲۶ نیز نمایندگان شروطی را برای اخذ مالیات بر عایدی سرمایه حاصل از انتقال دارایی‌ها در مناطق آزاد تجاری - صنعتی مقرر کردند. با تصویب ماده ۲۷ نیز وزارت راه و شهرسازی موظف به تکمیل سامانه‌های ملی املاک و اسکان کشور و ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور شد.


چه نوع حسابی تجاری است؟
هفته گذشته نیز مواد 3 تا 13 بررسی شده بود . نمایندگان مجلس بندهای (ج)، (خ) و (د)، (ذ) و (ر) ماده ۳ و بخش هایی از مواد ۴ و ۵ را اصلاح کردند که بر این اساس اشخاص تجاری در خصوص فعالیت‌های خود در خارج از ایران، الزامی به صدور صورتحساب الکترونیکی ندارند..


همچنین با مصوبه مجلس در ماده 6 کلیه حساب‌های متعلق به اشخاص غیرتجاری به‌صورت پیش فرض «حساب غیرتجاری» و کلیه حساب‌های متعلق به اشخاص حقوقی «حساب تجاری» محسوب شد.


انتقال مالکیت چه معاملاتی مشمول مالیات بر عایدی سرمایه می‌شود؟
با بررسی مواد 7 و 8 نمایندگان مجلس بانک مرکزی را موظف کردند نسبت به ساماندهی دستگاه‌های کارتخوان بانکی و درگاههای پرداخت الکترونیکی و سایر ابزارهای پرداخت مشابه اقدام کرده و به هر یک از آن‌ها شناسه یکتا اختصاص دهد.


همچنین با تصویب مواد ۱۰ و ۱۱ مجلس صورتحساب‌هایی را از پرداخت از مالیات بر سوداگری و سفته بازی مستثنی کرد. همچنین با تصویب ماده 12 انتقال املاک، خودرو، طلا و ارز ‌مشمول مالیات بر عایدی سرمایه شد.


در ادامه ماده 13 مورد بررسی قرار گرفت و انتقال دارایی که مشمول مالیات بر سوداگری نشود را تعیین شد.


مواد اصلاح شد مجدد به شورای نگهبان ارسال می شود و در صورت تأیید شورای نگهبان اجرایی خواهد شد./ فارس

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار